Annons
Växjö

Här är lokala hoppen i filmfestivalen

Växjö • Publicerad 15 september 2022
Nike Krantz från Växjö tävlar med "Pussa pussy" i klassen 20-26 år. Bild från filmen.
Nike Krantz från Växjö tävlar med "Pussa pussy" i klassen 20-26 år. Bild från filmen.Foto: Pressbild

Den 17 september hålls TellUs Filmfestival som är en filmfestival, tävling och mötesplats för unga regionala filmare.

- Det känns så roligt att visa upp några av alla de fantastiska filmer som görs i vår region. Vi vill att denna festival ska vara filmarnas dag. En dag då de kan träffa varandra, nätverka och utvecklas! Många kommer att se sin film på bioduk för första gången, säger Joachim Stridsberg verksamhetsledare på Filmregion Sydost.

Annons

Kortfilmer tävlar i olika åldersklasser, 16-19 år, 20-26 år samt 27 år och över. Filmerna i de två yngre klasserna tävlar om en plats på Novemberfestivalen, Sveriges nationalarena för unga filmare.

Bland de som är med och tävlar i den yngsta åldersklassen finns Växjöborna Elin Wänersjö med filmen "Valet är ditt" och Hedda Sundström med "Livet som mig" samt Wera Ebertsson och Sam Franzke från Urshult med filmen "Nora".

I åldersklassen 20-26 år tävlar Nike Krantz från Växjö med filmen "Pussa pussy" och Hanna Rosén från Älmhult med "The Essence of Air".

I den äldsta åldersklassen tävlar Johan och Jacob Danielsson från Alvesta med filmen "Jag önskar jag vore mer" och Anette Färdig från Vederslöv med "Flickan utan namn".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons