Annons
Växjö

Här är lokala hoppen i Finnkampen

Växjö • Publicerad 2 september 2022
Anton Bertilsson och Matilda Elfgaard är två från IFK Växjö som tävlar i Finnkampen.
Anton Bertilsson och Matilda Elfgaard är två från IFK Växjö som tävlar i Finnkampen.Foto: Christoffer Borg Mattisson/Jonathan Näckstrand

Den 3-4 september arrangeras klassiska Finnkampen på nyrenoverade Olympiastadion i Helsingfors. I den svenska truppen finns ett antal idrottare som har koppling till Kronobergs län.

IFK Växjös Anton Bertilsson ska tävla i 400 meter häck och Ljungby FIK:s Jacob Thelander tävlar i trekamp. Dessutom är diskusstjärnorna Daniel Ståhl och Simon Pettersson, som tränar i Växjö, uttagna. Daniel Ståhl ska även stöta kula, liksom träningskamraten Fanny Roos. Matilda Elfgaard som tävlar för IFK Växjö ska tävla i damernas spjuttävlingen.

Annons

– Herrfajten, där ligger vi bra till enligt statistiken i alla fall. Men vi måste givetvis ut och leverera i verkligheten också. På damsidan ser det betydligt tuffare ut, och vi ska ha klart för oss att finsk friidrott är på frammarsch. Finländarna har sett riktigt starka ut i år och har en fin toppbredd, det visade de senast på EM. De senaste åren har vi varit klara favoriter på både dam- och herrsidan, men nu blir det tuffare. En dubbelseger är långt ifrån given, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

I landskampen för gångarna är Christer Svensson och Monica Svensson som båda tävlar för Växjö AIS uttagna. Männen går 10 000 meter och kvinnorna går halva distansen.

Samtidigt pågår Ungdomsfinnkampen på Olympiastadion i Helsingfors. IFK Växjös sprinttalang Isak Hughes är uttagen att springa 100 meter. Han ska även tilltänkt att springa i stafettlaget 4x100 meter.

Bland flickorna som tävlar finns Ljungby FIK:s Ebba Cronholm som ska springa 1500 meter. IFK Växjös Elenie Carlsson kan dubblera och finns med i truppen för att springa båda 300 meter häck och i stafettlaget 4x400 meter. Dessutom ska hennes klubbkamrat Anna Askencrantz kasta diskus.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons