Annons

Här är Mikael Folkessons nya uppdrag efter Inbooks

Mikael Folkesson lämnar Inbooks. Han återvänder till IST.
– Jag har fått en jättebra roll.
Växjö • Publicerad 18 september 2023
Mikael Folkesson blir vice vd på IST Group.
Mikael Folkesson blir vice vd på IST Group.Foto: Johan Persson

Mikael Folkesson blir vice vd för IST Group tillsammans med Niklas Gunnebrant. Dessutom får han ansvaret för teknik och produktutveckling.

Mikael Folkesson jobbade som IT-chef på IST under flera år runt 2010. Därefter har han varit på Fortnox och Inbooks.

Annons

Sedan 2020 har Mikael Folkesson varit styrelseledamot i IST, som levererar digitala plattformar för utbildningsorganisationer.

Nu går han in i en operativ roll i en koncern som haft en ganska svag tillväxt de senaste åren. Koncernens omsättning har ökat från 444 miljoner kronor 2018 till 470 miljoner 2022.

Under den perioden har IST också fått hård kritik för sina leveranser till hemkommunen Växjö som bland annat bytt ut närvarosystemet.

– Jag fick ett erbjudande om en kanonroll här och får vara med och utveckla det här fantastiska bolaget till nästa nivå, säger Mikael Folkesson.

Sedan Tommy Eklund lämnade som vd 2020 och flyttade till snabbväxande Fortnox har bytena på de ledande chefspositionerna hos IST varit många.

Eklunds sorti slutade med att han krävdes på skadestånd av IST med huvudägaren Björn Sundeby i spetsen. Växjö tingsrätt avslog dock IST:s krav.

Björn Sundeby har avböjt att kommentera frågor om IST:s utveckling.

Mikael Folkesson lämnar Inbooks som han lett sedan 2019.

– Jag har varit med på en fantastisk resa med Inbooks. Det har varit fyra jätteroliga år och jag har tagit det till den nivån där jag tycker att det är dags att lämna över till någon annan.

Du ville inte vara kvar och göra Inbooks lönsamt innan du lämnade?

Annons

– Jag tycker att jag har byggt upp ett fantastiskt bolag. Vi har skapat ett superbra team. Jag känner att jag hart gjort mitt där. Det var dags att lämna över till någon annan.

Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons