Annons
Växjö

Här är näringslivsprofilens nya jobb

I nästan tre år har Karin Bååth varit näringslivschef på Lessebo kommun. Men efter sommaren lämnar hon uppdraget för ett nytt jobb i Växjö.
– Det finns inga begränsningar, ”sky is the limit”, säger Karin Bååth.
Växjö • Publicerad 4 juni 2022
Karin Bååth lämnar Lessebo kommun för att jobba med Drive VXO.
Karin Bååth lämnar Lessebo kommun för att jobba med Drive VXO.Foto: Nadia Hagberg

I augusti 2019 började Karin Bååth som näringslivschef i Lessebo kommun efter att ha jobbat inom ett antal olika branscher. Den 31 augusti 2022 gör hon sin sista dag på kommunen innan hon byter jobb till Drive VXO, som hennes man Hans äger.

Karin Bååth har beskrivit sitt cv som spretigt och har bland annat jobbat som vd för Formac och centrumchef för Växjö Citysamverkan, startat butikskonceptet True Me och arbetat för STCC. Den 1 september börjar hon på Drive VXO som är ett utbildnings- och upplevelseföretag med verksamhet på Uråsa flygfält. Företaget erbjuder trafikutbildning för både privatpersoner och företag, upplevelser inom motor och motorsport samt konferensverksamhet. Verksamheten erbjuder bland annat halkbana och riskutbildning för bil och mc, uppdragsutbildningar kring säkerhet på väg och olika event.

Annons

– Vi är verkligen på väg att satsa och utveckla företaget vidare. Det går som tåget just nu och efter pandemin har proppen dragits ur och det finns ett stort sug och efterfrågan att ses och göra kul saker. Jag och Hans kompletterar varandra och tillsammans känns det som vi kör Drive VXO 2.0, säger Karin Bååth.

Hon kommer att ha ett övergripande ansvar för den dagliga driften och utveckla Drive VXO framåt. Anläggningen på Uråsa flygfält kan ta flera hundra personer samtidigt och Karin Bååth lyfter även fram placeringen som bra i hela sydostregionen.

– Det finns inga begränsningar, ”sky is the limit”. Vi har en väldigt bra utbildningsdel med trafikrealistisk miljö med riskutbildningen och halkbanan. Jag vill utveckla och bredda det och samtidigt jobba mer med företag.

Läs en längre intervju med Karin Bååth och hur hon ser på sitt nuvarande jobb här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons