Annons
Växjö

Här är näringslivsprofilens nya jobb: ”Kunde inte tacka nej”

Helena Collin blir ny vice vd och delägare för Toftastrand Hotell & konditori och Villa Viks matsalar i Växjö.
– Jag vill vara med och utveckla företag och se människors och företags utveckling. Det brinner jag för, säger hon.
Växjö • Publicerad 11 december 2022
Foto: Nadia Hagberg

Efter ett år lämnar näringslivsprofilen Helena Collin Destination Småland för att återvända till Toftastrand Hotell & konditori och Villa Viks matsalar där hon blir vice vd och delägare.

– Jag ska driva företaget tillsammans med Jessica Goodwin som är en fantastisk entreprenör och prisats som årets företagare och varit nominerad till Stora turismpriset och EY Entrepreneur Of The Year. Jessica är en sån otrolig entreprenör så jag kunde inte tacka nej, säger Helena Collin.

Annons

Hon kommer närmast från Destination Småland där hon har varit projektledare för MAT2022 och övriga insatser kring måltidsturism och under några månader även tillförordnad vd.

– Det var otroligt lärorikt att vara interim-chef och nu ska jag göra något som jag verkligen brinner för och som jag trivs med. Jag vill använda min erfarenhet av att utveckla bolag. Jag kommer att vara lite allt i allo, som hotellchef och jobba med personalfrågor, kampanjer, marknadsföring och utveckling av verksamheten, säger Helena Collin.

Hon var 2020 utvecklingschef på Toftastrand Hotell & konditori och Villa Viks matsalar och återvänder nu till företaget.

– Det var ett vikariat där jag som utvecklingschef gjorde verksamheten mer digital. Bullarna är fortfarande analoga men system och sådant blev mer digitala. Det var lite sorgligt att lämna efter drygt ett år och hjärtat har varit kvar där.

Som avskedspresent gav kollegor på Toftastrand Hotell & konditori och Villa Viks matsalar en tatuering. Helena Collin, som efter att ha anordnat en stor loppis, blev kallad loppan gick och tatuerade sig för första gången och har nu ”en glad loppa, med långa ögonfransar och huggtänder” på benet. Nu återvänder loppan till verksamheten som nästa år fyller 30 år.

Helena Collin har tidigare bland annat varit vd för Företagsfabriken i Kronoberg, utvecklat och drivit Byn i Icon Växjö och varit platschef för eventföretaget Paraply i Växjö.

Läs ett lång reportage om Helena Collin från november 2018 här:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons