Annons
Växjö

Här är nybyggena som kan prisas i Växjö

Växjö • Publicerad 24 september 2023

Varje år sedan 1990 utser en kommitté som består av representanter från Växjö kommun och Kulturparken Småland vilka som ska nomineras till årets byggnadspris. Priset delas ut till en byggherre för ett projekt med god arkitektur och anpassning till platsen. Nu står det klart vilka som är årets tre finalister.

De första är Aftonlandet 1 på Söder. Det är ett flerbostadshus där Riksbyggen varit byggherrar.

Aftonlandet 1 på Söder.Foto: Växjö kommun
Annons

Den andra nominerade är Dörren 4 på Telestad, ett flerbostadshus med Fastighets AB Balder som byggherre.

Dörren 4 på Telestad.Foto: Växjö kommun

Tredje och sista nominerade är Värendsvallen 12 på Västra mark. Där har Nivika fastigheter byggt en tillbyggnad av innebandyarena med flerbostadshus, skola, restaurang och kontor.

Värendsvallen 12 på Västra mark.Foto: Växjö kommun

– Växjö växer hållbart och just därför förtätar vi vår stad för att skapa en hållbar livsmiljö för flera. I en stad som växer behöver vi utveckla trivsamma bostadsmiljöer för alla. Årets nominerade är alla goda exempel på flerbostadshusprojekt med god arkitektur som är väl anpassade till platsen, stadsdelen och Växjö, säger Sebastian Gårdendahl, stadsarkitekt, i ett pressmeddelande.

Vinnaren av årets pris kommer att utses av miljö- och byggnämnden.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons