Annons

Här är polisens kalla fall i Kronoberg – vill ha hjälp med tre olösta mord

Växjö • Publicerad 3 september 2023
Foto: Ebba Sund

En grupp brottsutredare i polisregion Syd arbetar med ouppklarade mord och dråp, så kallade kalla fall. Bland de kalla fallen finns tre som har skett i Kronobergs län.

Sent på kvällen den 31 mars 1992 hördes ett skottlossning på Hovs Skolväg i Växjö. Polis och ambulans beordrades till platsen och den första polispatrullen som anlände ett par minuter efter larmet anträffade en 26-årig man liggandes på marken i närheten av sin bostad. Han konstaterades död på platsen till följd av de skador han fått i samband med skjutningen.

Annons

Den 17 juli 1995 mördades en 33-årig man på E4 vid Köphult i Markaryds kommun. Larmcentralen fick larm om en trafikolycka med en motorcykel och när ambulanspersonal kom till platsen var föraren död. Förare visade sig senare ha blivit skjuten vilket orsakade dödsolyckan.

På kvällen den 10 september 2005 mördades en 39-årig vid Dalbo centrum i Växjö. Polisen fick in flera samtal om att det låg en svårt skadad man på torget och enligt vittnen ska mannen ha hamnat i bråk med ett antal personer. Mannen avled på platsen till följd av de skador han fick i samband med bråket.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons