Annons
Växjö

Här är programledarna för Musikhjälpen i Växjö

Växjö • Publicerad 29 november 2023
Oscar Zia, Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Assia Dahir och Sofia Dalén.
Oscar Zia, Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Assia Dahir och Sofia Dalén.Foto: Mattias Ahlm

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Nu är det klart vilka profiler som ska programledare och vara reportrar under de 144 direktsända timmarna.

Programledarna i glasburen blir radio- och tv-profilen Linnea Wikblad som som hörts i program som Morgonpasset och synts i Bäst i test, komikern Sofia Dalén som är aktuell som en av deltagarna i På spåret samt artisten och programledaren Oscar Zia som gör Musikhjälpen för tredje gången.

Annons

– Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Linnea Wikblad och Sofia Dalén gör debut som programledare i Musikhjälpen men har båda gästat och engagerat sig i Musikhjälpen tidigare år.

– Det är alltid lika värmande att följa hur människor kommer samman under veckan. I år känns det viktigare än någonsin! Jag ser så mycket fram emot att få axla rollen som programledare, säger Sofia Dalén.

På Stortorget i Växjö, som tillfälligt väntas byta namn till Kärlekens torg, kommer P3-programledaren Assia Dahir vara reporter och Tina Mehrafzoon, som var programledare i fjol, är resande reporter i världen. Hon ska vara med och rapportera om årets tema ”Ingen ska behöva dö av hunger” och göra reportage med drabbade människor i Etiopien.

Fakta

Fakta om Musikhjälpen

Sänds: Dygnet runt från Stortorget i Växjö den 11-17 december. Det börjar klockan 20 den 11 december och avslutas runt klockan 21 den 17 deceber. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24.

Syfte: Att engagera hela Sverige i kampen mot en undanskymd humanitär katastrof. Att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor.

Årets tema: Ingen ska behöva dö av hunger.

Vad händer i programmet: Tre programledare tar plats i studion, en glasbur, och leder publiken genom sändningen i 144 timmar. Det blir uppträdanden från kända artister, berättelser om temat och drabbades öden, samt att kända profiler och privatpersoner får berätta om sina initiativ till förmån för Musikhjälpen.

Hur kan man bidra: Genom att starta insamlingsbössor, lägga in pengar i andras bössor, önska musik i programmet och starta olika engagemang som generera pengar och publicitet till Musikhjälpen.

Var går pengarna: Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som jobbar med temat på olika sätt. Under 15 års tid har Musikhjälpen samlat in över 533 miljoner kronor.

Medverkande: Linnea Wikblad, Oscar Zia och Sofia Dalén är programledare. Dessutom är Assia Dahir reporter på torget utanför glasburen och Tina Mehrafzoon är resande reporter. Gäster och artister presenteras vid ett senare tillfälle.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons