Annons
Växjö

Här är Regionteaterns nya vd

Växjö • Publicerad 3 oktober 2022
Regionteatern i Växjö.
Regionteatern i Växjö.Foto: David Johansson

Rekryteringsprocessen av en ny vd på Regionteatern Blekinge & Kronoberg har varit ifrågasatts och blivit omdiskuterad. I somras kom arbetsgivaren och facket överens om att det skulle bli en ny anställningsprocess om tjänsten som vd.

Nu står det klart att Åsa Edgren, som har varit tillförordnad scenkonstchef och vd sedan den 1 augusti 2020, inte blir kvar som vd. Regionteatern har istället rekryterat Niklas Borefors, som närmast har varit vd och verksamhetsledare för den nationella scenkonstbiennalen för barn och unga. Han tillträder som vd vid årsskiftet.

Niklas Borefors är ny vd för Regionteatern Blekinge Kronoberg
Niklas Borefors är ny vd för Regionteatern Blekinge KronobergFoto: Patrik Bogårdh
Annons

Styrelsen har tidigare beslutat att tjänsten skulle delas ut i två delar, vd och konstnärlig ledare, och det har varit ett beslut som facket varit emot. Förändringen görs för att chefsuppdraget behöver förstärkas för att fokus ska läggas på att säkerställa konstnärlig kvalitet i verksamheten, arbetsmiljöfrågor samt uppdraget att förbereda för en nybyggnation av ett nytt scenkonsthus i Växjö.

När en ny vd har tillsatts kommer en rekryteringsprocess för att tillsätta en konstnärlig ledare att påbörjas på uppdrag av Regionteaterns nya vd.

Åsa Edgren, som har varit tillförordnad vd sedan  och Lars Rejdnell, styrelseordförande för Regionteatern Blekinge Kronoberg.
Åsa Edgren, som har varit tillförordnad vd sedan och Lars Rejdnell, styrelseordförande för Regionteatern Blekinge Kronoberg.Foto: Jonas Engman
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons