Annons
Växjö

Här är Skagnes nya uppdrag: ”Känns fantastiskt bra”

Växjö • Publicerad 25 maj 2023
Monica Skagne slutade som kommunchef i Växjö i februari i år.
Monica Skagne slutade som kommunchef i Växjö i februari i år.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Tidigare i år fick Monica Skagne sparken som kommunchef i Växjö kommun efter att det nya styret velat se en förändring. Nu har hon fått ett nytt uppdrag. Hon har blivit ny strategisk rådgivare på Adda Kompetens, ett företag inom SKR, Sveriges kommuner och regioner. Skagne ska vara senior rådgivare på Adda Kompetens inom områdena lärande kultur och digital mognad.

– Det känns fantastiskt bra om jag kan bidra med min erfarenhet och kompetens inom dessa extremt viktiga områden och därigenom stötta och stärka kollegorna i offentlig sektor, säger Monica Skagne i ett pressmeddelande.

Annons

Monica Skagne ska bidra med lednings- och styrningsperspektiv inom områdena lärande kultur och digital som Adda Kompetens ska driva framåt.

– Monica har en unik erfarenhet som vi vill använda för att ytterligare vässa välfärdens förmåga att möta kompetensutmaningen och ställa om i en digital tid, säger Jenny Birkestad, affärsområdeschef på Adda Kompetens.

Hon ska också sondera engagemanget bland kommuner och regioner att bidra till ett nationellt kompetensråd.

– Rådets uppdrag blir att bidra med riktning och prioriteringar i vilka nationella utbildningar vi ska prioritera, utveckla och distribuera till välfärden, säger Jenny Birkestad.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons