Annons
Växjö

Här är Sverigedemokraternas toppnamn till regionvalet

Kronoberg • Publicerad 21 mars 2022
Foto: Pressbild

I helgen fastställde Sverigedemokraterna i Kronobergs län listan inför regionvalet i höst. Listan innehåller 48 namn från olika delar av länet. I topp finns Robert Fredriksson följt av Pernilla Wikelund.

– Det är utvecklande och hedrande att få leda detta sammansvetsade och kompetenta lag under kommande mandatperiod. Detta är det starkaste lag vi haft och vi kommer att driva en politik som ger en tryggare vård i hela länet, sa Robert Fredriksson i en kommentar efter beslutet.

Annons

Sverigedemokraterna har under den här mandatperioden åtta av 61 platser i Regionfullmäktige. Partiet fick i 2018 års regionval 15 820 röster totalt, tredje mest i länet.

Fakta

Sverigedemokraternas tio första namn på regionlistan

1. Robert Fredriksson

2. Pernilla Wikelund

3. Mats Johnsson

4. Melena Jönsson

5. Christer Svensson

6. Erika Fernestam

7. Christian Ward

8. Jenny Karlsson

9. Sara Iranshahi

10. Robin Berg

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons