Annons
Växjö

Här är vanligaste tilltalsnamnen och efternamnet i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 18 december 2022
Anna och Anders är de vanligaste tilltalsnamnen i Kronoberg.
Anna och Anders är de vanligaste tilltalsnamnen i Kronoberg.Foto: Calle Rydqvist

Varje år presenteras listor över de populäraste namnen på nyfödda i landet, regionerna och kommunerna. Bland nyfödda 2021 var Alice och Noah de populäraste namnen i Sverige.

Men SCB har också statistik över de vanligaste tilltalsnamnen och efternamnen bland samtliga folkbokförda medborgare i respektive län.

Annons

I Kronobergs län är de populäraste tilltalsnamnen Anna och Anders. Den 31 december fanns det 1 671 personer i Kronoberg som hetta Anna och 1 415 personer som hette Anders. Det vanligaste efternamnet är Johansson som 7 707 kronobergare hade vid årsskiftet.

I hela Sverige är Andersson (221 511 bärare) och Johansson (219 829 bärare) de vanligaste efternamnen. De 16 vanligaste efternamnen slutar på son.

Det vanligaste kvinnonamnet i landet är precis som i Kronoberg Anna med över 100 000 bärare, följt av Eva och Maria. Bland männen är Lars, Mikael och Anders vanligast. 83 851 personer hette vid årsskiftet Lars.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons