Annons
Växjö

Här är Växjö citys engagemang till Musikhjälpen: Musik, utmaningar, tävlingar och wall of kindness

Växjö • Publicerad 14 december 2022
Speakers corner.
Speakers corner.Foto: Oscar Appelgren

Växjö Citysamverkan arrangerar en rad olika programpunkter för att samla in pengar till och uppmärksamma Musikhjälpen. Det blir bland annat olika utmaningar och tävlingar där presentkort lottas ut.

Vid Speakers corner blir det olika framträdande, bland annat Oliver Sääv från Jönköping som tävlade i Idol 2017 och Linnea Andersson som var med i Talang 2016. Även Hago (Hanna Göthberg) från Alvesta, det Växjöbaserade metalbandet Kranium och DJ Mizzo ska uppträda under veckan. Det blir också dans med Move Up Juniors från Studio Move it.

Annons

På lördag kommer en badtunna finnas på plats vid Speakers corner för att erbjuda kallbad mitt i city. Om Växjö citys insamlingsbössan når minst 10 000 kronor innan lördag kommer badet att värmas upp för ett varmbad.

På söndag finns det planer på att tomten ska komma och dela ut julklappar om bössan kommer upp i minst 5 000 kronor. UF-företag kommer att finnas på plats och sälja till förmån för Musikhjälpen.

Växjö City drar också igång projektet "Wall of kindness" där man kan lämna in kläder vid Speakers corner och vid julbodarna utanför Tegnérgallerian. Dessa kläder kan sedan kostnadsfritt hämtas av behövande i bodarna utanför Tegnérgallerian den 14-15 och 20-25 december.

Så här såg det ut på Speakers Corner 2021 när Växjö för första gången fick en Wall of kindness.
Så här såg det ut på Speakers Corner 2021 när Växjö för första gången fick en Wall of kindness.Foto: Isabelle Haag

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons