Annons
Växjö

Här är Växjöbutikens nya satsning: ”En stor efterfrågan”

Växjö • Publicerad 19 mars 2023
Växjöbutiken City Food satsar på kafferostning.
Växjöbutiken City Food satsar på kafferostning.Foto: Maha Nasser

Under mars satsar ägarna till butiken City Food i Växjö på ett kaffemalnings- och -rostningsprojekt. Det kommer att finnas en avdelning för rostning och malning av kaffe och en avdelning med bakverk, nötter och kryddor.

– Kaffe- och fikakulturen är en viktig del av svensk kultur, och vi ville satsa på kafferostning eftersom det här projektet inte finns i Sverige. Dessutom är arabiskt kaffe önskvärt och det finns en stor efterfrågan på det från kunderna. Kaffet som ska rostas är brasilianskt och arabiskt kaffe. Förutom kaffe blir det varma nötter och kryddor som importeras från Indien, Grekland och Mellanöstern. Vi har även en maskin för att mala sesam och göra sesame tahini, säger butikschefen Bennie Mattisson.

Annons

Butiken City Food öppnade 2016 och har idag cirka 14 anställda. Nu ska en person som är specialiserad på att rosta kaffe och hjälpa kunder anställas.

Finns det en plan för att utöka kafferostningsprojektet?

– Ja, det finns en plan på att bygga ut och öppna kafferosterier i flera svenska städer. För närvarande är investeringar svåra på grund av den ekonomiska inflationen som påverkade oss och alla investerare, men om den ekonomiska situationen förbättras finns det planer på att investera i andra projekt.

Här saknas innehåll

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons