Annons
Växjö

Här är Växjöliberalernas toppnamn inför valet

Växjö • Publicerad 14 december 2021
Gunnar Nordmark är lärare på Elin Wägnerskolan i Växjö och toppar Liberalernas lista till kommunfullmäktigevalet 2022.
Gunnar Nordmark är lärare på Elin Wägnerskolan i Växjö och toppar Liberalernas lista till kommunfullmäktigevalet 2022.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Här saknas innehåll

Under måndagen hade Liberalerna nomineringsmöte för att välja listan till nästa års val till Växjö kommunfullmäktige. Gunnar Nordmark valdes som nummer ett, följt av Christina Rosén och Michael Färdig.

– Vi måste våga värna Växjö. Samtidigt som vi vill att Växjö ska växa måste vi värna de miljöer, de byggnader och den natur som gör Växjö unikt. Vi har till exempel allt för lite i Växjö diskuterat hur de olika förslagen till placering av nytt akutsjukhus påverkar vår stad och vår kommun, sa Gunnar Nordmark i samband med nomineringen.

Annons

Gunnar Nordmark är lärare på Elin Wägnerskolan i Växjö och följs på listan av Christina Rosén, som är lektor i tyska vid Linnéuniversitetet.

– Utbildningsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och då särskilt frågor som handlar om vikten av språkkompetens. En annan fråga som jag anser är mycket viktig gäller äldreomsorgen, där jag ser stora brister. Dessa områden berör oss alla och de problem som finns här måste åtgärdas. Liberalerna anser jag är helt rätt parti att driva dessa frågor, säger Christina Rosén.

Michael Färdig, som tidigare har varit personalchef i Växjö kommun och nu är HR-chef i Alvesta kommun., socionom, utsågs att stå på tredje plats. Han vill främst jobba med frågor som rör föreningsliv med fokus på idrott och kultur, med arbetsmarknadsfrågor och med social omsorg.

Mötet bestämde också att Liberalerna i Växjö ska verka för att beslut om placering av nytt akutsjukhus tas efter valet 2022. Beslutet beskrivs som viktigt för både Växjös och hela Region Kronobergs utveckling och partiet anser att väljarna bör ges möjlighet att ta ställning till de olika alternativen innan beslut.

Fakta

Liberalernas lista till kommunfullmäktigevalet 2022

1. Gunnar Nordmark

2. Christina Rosén

3. Michael Färdig

4. Rickard Karlsson

5. Eva R Ericsson

6. Anders Landin

7. Sanna Röing

8. Torgny Klasson

9. Viktoria Hagberg

10. Lars Rejdnell

11. Ola Sennehed

12. Annika Schilling

13. Bo Bergsjö

14. Albert Sadiku

15. Inger Kratz

16. Erik Persson Timm

17. Annika Stacke

18. Charlotte Post Sennehed

19. Stanley Ståhl

20. Jan Pyrell

21. Sven Sandberg

22. Magnus Stenbenke

23. Nils Fransson

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons