Annons
Växjö

Här är Växjöpolitikerna som fått 2.0 på högskoleprovet

Växjö • Publicerad 23 oktober 2022
Foto: Eva Dalin

Under söndagen skriver nästan 50 000 personer högskoleprovet i Sverige. Till provet i Växjö har 652 anmält sig, vilket är 54 fler än till provet hösten 2021. I Ljungby ska 87 personer skriva provet och i Älmhult är siffran 66. Det är en ökning i Älmhult men en minskning i Ljungby. Totalt ska 1 482 personer skriva provet via Linnéuniversitetet, vilket är en ökning med nästan nio procent.

Fyra politiker i Växjö som ställde upp i höstens val har lyckats få 2.0 på högskoleprovet. Det är Göran Kannerby (KD), Ulf Hedin (M), Lennart Adell Kind (MP) och Romeo Pettersson (SD).

Annons

Sedan högskoleprovet hösten 2012 har andelen provskrivare som nått 2,00 legat omkring 0,1 procent. Det motsvarar 50 personer på en provomgång med 50 000 provskrivare.

Anna Tenje (M) som har varit kommunstyrelsens ordförande i Växjö i fem år och i veckan utsågs till äldre- och socialförsäkringsminister i Ulf Kristerssons regering har fått 0,7 på högskoleprovet, precis som Sverigedemokraternas toppnamn i Växjö, Pernilla Wikelund. Regionrådet Henrietta Serrate (S) och Vänsterpartiets toppnamn i Växjö, Maria Garmer, har båda fått 1,4 på provet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons