Annons
Växjö

Här chockas läraren i Växjö av sitt eget skuldberg: ”Känner mig som en sån idiot”

Växjö • Publicerad 6 november 2022

I 32 säsonger har svenskar fått hjälp med sin ekonomi i TV3-programmet Lyxfällan. I veckans avsnitt får den 34-åriga gymnasieläraren Annelie i Växjö hjälp.

Hon har trots en bra inkomst och jobb dragit på sig stora skulder. För att få ekonomin att gå ihop tar hon månad efter månad lån och pengar läggs på mat och tv- och mobilspel. Hon spelar mobilspel för flera tusen i månaden och har matkostnader på nästan 75 000 kronor på ett år.

Annons

I Lyxfällan framkommer det att hon i snitt varje månad går back 24 400 kronor eftersom hon har 29 olika krediter och lån som hon har tagit för täcka sina kostnader.

– Jag har tappat kontrollen helt. Jag sitter varje månad och väntar på att det inte kommer gå ihop. När räkningarna kommer tittar jag knappt på dem längre. Det har kommit till den punkten att jag inte ens orkar bry mig, säger hon i programmet.

Avsnittet i Lyxfällen finns på Viaplay från tisdag 1 november och sändes samma dag klockan 20.00 på TV3.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons