Annons
Växjö

Här finns 85 lediga jobb för ungdomar

Växjö • Publicerad 28 mars 2022
Ung Omsorg, arkivfoto.
Ung Omsorg, arkivfoto.Foto: Julia Ornat

Företaget Ung omsorg ska anställa cirka 85 tonåringar som ska besöka äldre på alla kommunens särskilda boenden. Företaget har tecknat ett avtal med Växjö kommun värt drygt en miljon kronor om året, rapporterar Smålandsposten.

Projektet startade på de särskilda boendena Lammengatan i Lammhult och Hagalund i Växjö i juni förra året. Det går ut på att högstadie- och gymnasieungdomar och äldre umgås med varandra, spelar spel, promenerar och pratar.

Annons

– För många är det ett första extrajobb, man träffas två timmar på lördagar eller söndagar. Tanken är att vara en brygga mellan generationerna, säger Benjamin Kainz som tillsammans med Arvid Morin grundade företaget i Växjö för 15 år sedan.

Ung omsorg har i skrivande stund 2 200 medarbetare som besöker äldre på 250 boenden i 22 kommuner.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons