Annons

Här går hundratals studenter för Musikhjälpen

Växjö • Publicerad 12 december 2023

Här saknas innehåll

Det blev en häftig upplevelse för många när hundratals studenter gick från Campusområdet till Stortorget för Musikhjälpen under tisdagskvällen. Studenterna var utrustade med facklor och gick från universitetet vid klockan 16.30. Vid 18-tiden intog de Kärlekens torg till tonerna av ”Tänd ett ljus” och hyllades av programledarna i glasburen.

LNU-studenterna i Växjö brukar vara väldigt engagerade i Musikhjälpen och i fjol samlade bössan Växjö Campus för Musikhjälpen in 70 825 kronor.

Annons

I år arrangeras ett antal olika evenemang för Musikhjälpen där Nationskampen inledde under måndagen. Vinnarna blev Norrlands nation. Anledningen till tisdagens fackeltåg är för att uppmärksamma insamlingen i förmån till Musikhjälpen och hittills i år har Växjöstudenternas bössa fått in nästan 20 000 kronor.

Mellan torsdag och fredag kommer RadioLur att sända studentradio i 24 timmar oavbrutet.

Hundratals studenter i Växjö deltog i fackeltåget för Musikhjälpen.
Hundratals studenter i Växjö deltog i fackeltåget för Musikhjälpen.Foto: Oscar Appelgren
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons