Annons
Växjö

Här kan du fira midsommar i Växjö

Växjö • Publicerad 23 juni 2022
Midsommarfirande på Evedal.
Midsommarfirande på Evedal.Foto: Lena Gunnarsson

Under fredagen är det dags för midsommarfiranden igen och efter två år med pandemirestriktioner är det många föreningar som planerar ett firande med mycket människor och olika aktiviteter.

På Evedal kommer midsommarstången att kläs under förmiddagen och vid 13.15 håller borgmästare Bo Frank ett invigningstal innan folkdanslaget Värendsgillet har uppvisning. Det blir sedan dans runt midsommarstången vid flera tillfällen under eftermiddagen. På Evedal erbjuds också hoppborgar, chokladhjul, glass och andra aktiviteter.

Annons

Värendsgillets folkdanslag ska också uppträda under Söraby Hembygdsförenings firande i Rottne. Det blir midsommardans med lekar samt tombola och försäljning.

På Furuvallen i Furuby blir det också midsommarfirande med dans kring stången. Dessutom blir det bollkastning, lotterier, chokladhjul och försäljning av mat och dryck.

Uråsa Hembygdsförening kommer att klä midsommarstången under torsdagskvällen och under fredagseftermiddagen blir det ett traditionellt midsommarfirande med dans kring stången, lotteri och servering.

Även i andra delar av kommunen arrangeras midsommarfiranden, bland annat har Vederslöv och Dänningelanda Hembygdsförening, Dädesjö Hembygdsförening och Asa hembygdsförening planerat olika firanden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons