Annons
Växjö

Här kan du förtidsrösta i Växjö

Växjö • Publicerad 22 maj 2024
EU-valet genomförs den 9 juni.
EU-valet genomförs den 9 juni.Foto: Marcus Palmgren

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet men redan från och med onsdagen den 22 maj är det möjligt att förtidsrösta. De som inte kan eller vill ta sig till en vallokal på valdagen kan förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i Sverige.

Växjö kommun anordnar förtidsröstning på tolv olika platser i kommunen. Det är stadsbiblioteket, det nya kommunhuset, det gamla kommunhuset, Tallgården, Sjöliden i Braås, biblioteket i Hovshaga, Näckrosen i Ingelstad, biblioteket i Lammhult, Rottnegården, Linneaus Science Park på Teleborg, församlingshemmet i Öjaby och Birkagården på Öster. Dessutom finns ambulerande röstmottagare för de som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte kan ta sig till en röstningslokal. Då kommer en röstmottagare hem till personen för att ta emot rösten.

Annons

Om man har förtidsröstat kommer rösten att skickas till hemkommunen och räknas tillsammans med de andra rösterna i det distrikt man tillhör.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons