GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Härbärget i Växjö får tummen upp – nu ska långsiktig lösning tas fram

Växjö • Publicerad 12 maj 2022
Foto: Marie Fransson

Under vintern har ett tillfällig natthärbärge drivits av Svenska kyrkan Diakonicentrum och Ulriksbergskyrkan i samarbete med Växjö kommun i Diakonicentrums lokaler. Enligt en uppföljning som kommunen har gjort bör ett långsiktigt avtal om fortsatt natthärbärge utredas.

– Vi kan konstatera att härbärget har varit mycket uppskattat. Diakonicentrum och Ulriksbergskyrkan gör ett fantastiskt jobb för samhällets mest utsatta och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete där vi hittar vägar för en mer långsiktig lösning, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Målet med det tillfälliga natthärbärget var att kunna erbjuda de mest utsatta och bostadslösa personerna i Växjö kommun tillfällig övernattning under vinterns kallaste månader. Natthärbärget var under januari till mars i år öppet sju dagar i veckan och utöver åtta sovplatser erbjöds middag, dusch- och tvättmöjligheter samt gemenskap i form av aktivitet och samtal för nattgästerna.

– Vi ser positivt på samarbetet med Växjö kommun och Ulriksbergskyrkan. Härbärget har gjort skillnad för våra medmänniskor under den här perioden. Vi får fortsätta ha en dialog om hur ett framtida samarbete kan utformas, säger Fredrik Lindgren, verksamhetschef på Diakonicentrum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.