Annons
Växjö

Hästar hade långa hovar – ägarna riskerar vite

Växjö • Publicerad 5 augusti 2021
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: MAXIM THORÉ

I juni i år genomförde Länsstyrelsen en djurskyddskontroll efter en anmälan om hästhållningen hos ett par som bor i Växjö kommun.

Tre hästar ska inte ha fått hovarna verkade på ett år. Hovarna ska ha varit långa och det ska ha orsakat att hästarna fått en påverkad benställning.

Nu har paret fått ett föreläggande med vite enligt djurskyddslagen. De ska senast tre dagar efter delgivning av beslutet se till att hovarna på hästarna verkas av en godkänd hovslagare. Vitet är på 5 000 kronor per häst och per kontrolltillfälle som det framkommer att bristen kvarstår. Senast sju dagar efter verkning ska paret också komma med ett skriftligt intyg från hovslagare om bedömningen av hovarna och beställningen. Om intyget inte inkommer i tid är det vite på 1 000 kronor per häst.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons