Annons
Växjö

Hätsk stämning i trafikkö – lastbilsförare utan skor sparkade på bil

Växjö • Publicerad 30 mars 2022
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.Foto: Mattias Mattisson

En lastbilsförare klev ur sitt fordon utan skor och sparkade på en bil i trafikkön. Händelsen inträffade i augusti förra året då en trafikolycka orsakade långa bilköer på Norrleden i Växjö.

Föraren av lastbilen, en Växjöbo i 50-årsåldern, hade börjat köra om flera andra fordon i kön när han blev hindrad av en bilist som öppnade bildörren. Då gick lastbilsföraren ur sin hytt utan skor på fötterna och efter en hätsk ordväxling mellan de båda männen sparkade han till bildörren så att det blev bucklor.

Annons

Nu döms lastbilsföraren till kraftiga böter för skadegörelsen. Han måste betala 16 000 för dörrsparken och ytterligare 12 000 i skadestånd för bucklorna på bilen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons