Annons
Växjö

Hedersbegravning för mördade polisen

Den mördade polismannen i Biskopsgården får en hedersbegravning på fredag. Det är många som vill hedra honom och hundratals kollegor och militärer kommer att följa begravning via en länk.
Växjö • Publicerad 26 juli 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Den 30 juni mördades en polis i Biskopsgården i Göteborg. Polismannen, som tidigare studerade vid polisutbildningen i Växjö, kommer att begravas på fredag.

Det blir enligt P4 Göteborg en hedersbegravning men alla som vill ta avsked kommer inte att kunna vara på plats.

Annons

– Med anledning av restriktioner och också efter de anhörigas önskan har vi valt att hålla begravningen i en nära krets av vänner och anhöriga och de närmsta kollegerna, säger Kungälvs polisområdeschef Christian Nyhlén, som ska samordna ceremonin, till P4 Göteborg.

De kollegor och militärer som vill hedra polismannen kommer att samlas på en annan plats. Där ska några hundra personer se begravningen via en länk.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons