Annons
Växjö

Hemmesjö kyrka håller öppet med anledning av dödsolyckan: ”Det finns möjlighet att tända ljus, prata ut och gråta ut”

– Det här är chockartat för alla 14-åringar som är från trakten, säger Richard Grügiel, pensionerad präst i Hemmesjö-Furuby församling.
Hemmesjö • Publicerad 1 augusti 2023
Hemmesjö kyrka håller öppet under tisdagen med anledning av dödsolyckan som inträffade mellan Åryd och Billa.
Hemmesjö kyrka håller öppet under tisdagen med anledning av dödsolyckan som inträffade mellan Åryd och Billa.Foto: Carl Carlert, Urban Nilsson, Kollage

Med anledning av dödsolyckan som inträffade på tisdagsmorgonen mellan Åryd och Billa håller Hemmesjö kyrka öppet för ljuständning och samtal. Kyrkan är öppen från klockan 13.00 till 22.00 ikväll.

– Kyrkan bemannas av församlingen och det finns möjlighet att tända ljus, prata ut och gråta ut, säger Richard Grügiel, pensionerad präst i Hemmesjö-Furuby församling och tillägger:

Annons

– Det här är chockartat för alla 14-åringar som är från trakten.

Så fort församlingen blev informerade om olyckan började de att ringa runt till personal för att ordna så att kyrkan kan hållas öppen under dagen och kvällen.

Kyrkdörren ska hållas öppen under hela eftermiddagen och kvällen, så att människor ska känna sig välkomna in i kyrkan, berättar Richard Grügiel.

– Kyrkdörren är helt öppen så att folk ser att någonting händer. Är den stängd så är det inte säkert att man förstår det. Det har blivit ganska vanligt att vi håller öppet när något så tragiskt händer, så att man kan ha någonstans att gråta ut och ha någon att prata med, säger Richard Grügiel.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons