Annons
Växjö

Hemtjänstpersonalens hjälp dröjde – person hittades medvetslös

Växjö • Publicerad 14 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: JOHANNA LUNDBERG

En omsorgstagare i Växjö kommun larmade om hjälp en tidig morgon klockan 06.43. Men omsorgens nattpatrull, som fortfarande var i tjänst, åkte inte på larmet och det styrdes i stället över till dagpersonal.

När hemtjänstpersonal nådde mannens bostad cirka 50 minuter efter att mannen larmat hittades han medvetslös och hade drabbats av hjärtstillestånd.

Annons

Hemtjänstpersonalen larmade SOS klockan 07.34 och började ge hjärtkompressioner fram till dess att en ambulans anlände. Mannen överlevde och händelsen ska nu utredas.

– Vi får se vad larmoperatören sa och hur tydlig man var i överrapporteringen mellan de här grupperna. Det kan komma fram något som förklarar händelseförloppet i vår utredning. Men med tanke på det som hände i det här fallet så hade det varit bra om man åkt direkt, säger Ewa Ekman, omsorgsförvaltningens chef, till Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons