Annons
Växjö

Henrik, 28, kan vinna pris

Växjö • Publicerad 19 november 2022
Henrik Johansson, vd på Unga Aktiesparare.
Henrik Johansson, vd på Unga Aktiesparare.Foto: Elliot Soprani

Lannebo och tidningen Affärsvärlden delar ut pris till Årets sparprofil 2022. Vinnaren har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år.

Fem finalister har valts ut och deltar nu i en omröstning där vem som helst kan vara med och rösta. Vinnaren koras den 6 december i år och omröstningen stänger dagen innan.

Annons

En av finalisterna är 28-årige Henrik Johansson från Attsjö utanför Växjö som är vd för Unga Aktiesparare sedan 2019. Juryns motivering lyder: “Under pandemin rusade nya sparare in på aktiemarknaden, men nu prövas tålamod och långsiktighet. Henrik Johansson är en stabil förebild som ser till att den nya generationen aktiesparare behåller sitt engagemang även i tider när börsen inte ger lika omedelbara belöningar. I sin roll som vd för Unga Aktiesparare är Henrik en inspiration för tiotusentals unga som vill lyckas med sitt sparande.“

Unga Aktiesparare är en ideell organisation med runt 10 000 medlemmar som utbildar i sparande och aktier.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons