Annons
Växjö

Heydar satsar på skönhetscenter i Växjö

Växjö • Publicerad 7 februari 2024
Heydar Shama
Heydar ShamaFoto: Privat

Läkare är ett av de yrken där det är svårt för många som fått sin utbildning utanför Sverige att få praktiserande legitimation här. Men Heydar Shama är en av de läkare som lyckats få legitimationen i Sverige. Han kom till Sverige 1989 och började jobba som tandläkare igen 2007 och har arbetat på olika platser i Sverige. Idag driver Heydar tillsammans med sin partner, tandläkare Mukhtar Kassas, Liberty Tandvård i centrala Växjö. Kliniken erbjuder tandvårdsbehandlingar och implantat med den senaste teknologin och har expanderat för att inkludera en skönhetsavdelning.

– Det är svårt att få tillstånd att utöva yrket för de som har läkarexamen utanför Sverige. För mig var det inte så, jag fick legitimationen snabbt. Jag bestämde mig till sist för att öppna en egen klinik. Idag har vi ett fullt tandvårdscenter som innehåller den senaste utrustningen och sex läkare som är specialiserade inom olika avdelningar, säger tandläkare Heydar Shama.

Annons

Liberty kliniken har gett arbetstillfällen för många människor som läkare, läkarassistenter och tandsköterskor.

– Vår personal och läkare kommer från olika kulturella bakgrunder och talar flera språk. Vi har anställda som talar arabiska, engelska, spanska, persiska och svenska. På vår klinik känner kunderna sig hemma. Dessutom ger vi råd och utbildar kunder om deras rättigheter, särskilt kunder med invandrarbakgrund. Detta ger en känsla av trygghet för kunden.

Nyligen har Liberty kliniken utökat sitt utbud genom att öppna en skönhetsavdelning i samarbete med läkare Alaa Sadik, en överläkare i allmänmedicin och nischad inom skönhetsområdet.

– Skönhetsavdelningen erbjuder ett brett spektrum av tjänster, inklusive hudbehandlingar, hårborttagning, tatueringsborttagning, massage och koppning, säger Heydar Shama. Vi expanderar långsamt och eftertänksamt. Vi vill utmärka oss inom skönhetsbehandlingar, precis som vi har gjort inom tandvård.

Vad kommer skönhetsavdelningen att tillföra invånarna i Växjö?

– Vi är måna om att Växjöborna ska njuta av hälsa, skönhet och välbefinnande. Vi försöker tillhandahålla en specialisttjänst av hög kvalitet och vill erbjuda något speciellt till invånarna i Växjö, Kronoberg och de omkringliggande städerna.

På frågan om framtida planer avslöjar tandläkaren att de planerar att expandera långsamt och medvetet. Det finns en långsiktig plan för att erbjuda ytterligare kosmetiska tjänster och plastikkirurgi, samt samarbeten med andra specialister.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons