Annons
Växjö

Hilda från Växjö ligger bakom ny låt med Eva Dahlgren

Växjö • Publicerad 18 april 2024
Jung och Eva Dahlgren har släppt låten "Afterlife".
Jung och Eva Dahlgren har släppt låten "Afterlife".Foto: Jonathan Perlmann

Förra veckan släppte Jung och Eva Dahlgren en ny låt tillsammans. Det beskrivs som en ”smäktande, intim och naken ballad som sätter ton på rädslan av att bli lämnad av den man älskar”.

Bakom låten finns bland annat 27-åriga Hilda Stenmalm från Växjö. Hon har skrivit låten tillsammans med Davide Rossi, som har arbetat med stjärnor som Coldplay, Alicia Keys och U2, Tom Ljungqvist, Henrik Ljungqvist och Madelene Eliasson. De två sistnämnda har också producerat låten.

Annons

– I den avslutande delen av ”Afterlife” ville vi ha en änglalik känsla som tar en vidare till nästa fas av låten. ”Ängeln i rummet” har alltid varit Eva Dahlgren, men det kändes ouppnåeligt att ens fråga om hon ville lyssna på låten, så när hon sa att hon ville ta en kaffe i studion blev vi eld och lågar. Resten är så kallad historia, säger bröderna Tom och Henrik Ljungqvist som bildar bandet Jung. Deras musik har genererat över 174 miljoner streams.

Hilda Stenmalm har tidigare gjort musik som uppmärksammats. I fjol var hon en av låtskrivarna till Danmarks låt i Eurovision Song Contest och hon prisades som årets rookie som låtskrivare och producent under den stora branschgalan Denniz pop awards. Hilda Stenmalm har skrivit låtar till Sting, BTS, Melody Gardot, Astrid S och Tungevaag.

Hilda Stenmalm från Växjö har skrivit vinnarbidraget i danska motsvarigheten till Melodifestivalen.
Hilda Stenmalm från Växjö har skrivit vinnarbidraget i danska motsvarigheten till Melodifestivalen.Foto: Privat

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons