Annons
Växjö

Historisk ordförande i Åby/Tjureda: ”En ära”

Växjö • Publicerad 22 juni 2022
Johan Sigvardsson, Malin Svensson och Owe Svensson.
Johan Sigvardsson, Malin Svensson och Owe Svensson.Foto: Åby/Tjureda

Johan Sigvardsson har efter tre år lämnat ordförandeposten i Åby/Tjureda IF. Hans ersättare, Malin Svensson, blir historisk som föreningens första kvinnliga ordförande.

– Det är en ära att få ta över och sitta som ordförande i en sån fin och välmående förening som har ett otroligt ideellt engagemang. Jag har brunnit för den här föreningen i alla år, med barn som spelar och en man som är engagerad och så vidare. Det är klart det är en ära, men också en utmaning, det ska jag villigt erkänna, säger Malin Svensson.

Annons

För andra året i rad redovisade föreningen ett underskott i resultatet. Årets resultat blev ett underskott på 547 171 kronor, samtidigt som det egna kapitalet uppgår till drygt 5,2 miljoner kronor. Bland annat har Åby/Tjureda haft svårt att få tillbaka publiken efter att pandemirestriktionerna tagits bort och de skenande elpriserna slår hårt mot föreningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons