Annons

Hjälpsam bilist utsattes för brott efter krock med elsparkcykel

Bilföraren hjälpte det unga paret efter krocken i Växjö centrum. Då blev han både hotad och pressad på pengar.
Växjö • Publicerad 21 september 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Vid åttatiden i måndags kväll inträffade en sammanstötning mellan en personbil och en elsparkcykel i korsningen Nygatan–Västergatan i Växjö centrum.

Enligt polisen inträffade krocken i låg hastighet och på elsparkcykeln färdades en kille och en tjej som körde i fel färdriktning utan något lyse.

Annons

– Bilföraren stannade efter krocken och erbjöd sig att tillkalla ambulans men det ville den här tjejen och killen inte alls. Han erbjöd sig då att i stället skjutsa hem dem, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Men i bilen ska det unga paret ha blivit hotfulla mot den hjälpsamme mannen och han fick stanna bilen.

– Parterna hade även utbytt kontaktuppgifter och senare på kvällen blev bilföraren uppringd och pressades på pengar som ersättning för krocken, fortsätter Robert Loeffel.

Tjejen och killen – som i nuläget är okända för polisen – misstänks för beteendebrott i trafiken, olaga hot och försök till utpressning.

– Vi har uppgifter att jobba vidare med i ärendet, säger Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons