Annons
Växjö

Högt förtroende för hälso- och sjukvården i länet

Kronoberg • Publicerad 14 mars 2022
Växjö lasarett
Växjö lasarettFoto: Mimmi Kungberg

Under pandemin har invånarnas förtroende för hälso- och sjukvården ökat. Över 70 procent har förtroende för hälso- och sjukvården i Kronoberg, visar Hälso- och sjukvårdsbarometern.

Allt fler har också ett stort eller ganska stort förtroende för hälso- och sjukvårdens hantering av coronapandemin, 73 procent av invånarna vilket är en ökning med två procentenheter jämfört med mätningen förra året.

Annons

– Resultatet i hälso- och sjukvårdsbarometern visar att mycket är bra och att invånarna har förtroende för verksamheten. Men vi ser också att väntetiderna för besök och behandling behöver bli kortare nu när pandemin ser ut att minska i intensitet, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

58 procent av invånarna som besvarat undersökningen anser att väntetiderna för besök och behandling på sjukhus är rimliga.

Enligt ett pressmeddelande från Region Kronoberg har de invånare som är 60 år och äldre generellt högre förtroende för hälso- och sjukvården och upplever att tillgången till hälso- och sjukvård är bättre jämfört med de som är yngre.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons