Annons
Växjö

Högt uppsatt chef lämnar Region Kronoberg

Flera direktörer och chefer har lämnat Region Kronoberg de senaste månaderna. Nu står det att chefen för primärvård, psykiatri och rehab säger upp sig och börjar jobba i en grannregion.
Växjö • Publicerad 21 juni 2023
Hanna Svensson, ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge.
Hanna Svensson, ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge.Foto: Johanna Rundgren

Det handlar om Hanna Svensson som nu väljer att lämna Region Kronoberg. Hon tog över Lena Andersson Nazzal 2021 som chef för primärvård, psykiatri och rehab.

Men redan efter två år på sin tjänst går hon nu vidare och blir hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge.

Annons

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Blekinge, det är hemma för mig och jag har mitt hjärta i Blekinge. Samtidigt kommer jag att sakna Kronoberg. Jag har trivts väldigt bra där, säger Hanna Svensson till tidningen BLT.

Detta innebär att Hanna Svensson återvänder till Region Blekinge som var hennes senaste arbetsgivare där hon 2018 var avdelningschef på akuten.

Hanna Svensson har jobbat i Region Kronoberg sedan 2018, då hon kom från en tjänst som avdelningschef på akuten i Region Blekinge.

Rekryteringen av en ny verksamhetsområdeschef startar omgående.

Hanna Svensson är en i raden av flera direktörer och chefer som slutat i Region Kronoberg den senaste tiden. Bara under det senaste halvåret har högt uppsatta sjukhuschefer slutat, samt direktörer av olika slag. Bland annat hälso- och sjukvårdsdirektören Roger O Nilsson som köptes ut för 15 månadslöner.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons