Annons
Växjö

Höjda parkeringsavgifter på campus – nattparkering förbjuds

Växjö • Publicerad 19 december 2022
Foto: Lena Gunnarsson

Parkeringsavgifterna för universitetets parkeringar på campus i Växjö har höjts med 100 procent till två kronor per timme. Samtidigt har parkeringsförbud införts nattetid på universitetets alla parkeringsplatser.

Avgiften för parkeringsplatserna med laddstolpar för elbilar har höjts till fem kronor i timmen.

Annons

– När det gäller våra laddplatser så behöver vi justera priset som en konsekvens av det stigande elpriset. Vi bedömer att de höjda priserna för laddplatserna gör att elbilarna sannolikt endast står vid en laddplats under laddning. Efter att de är fulladdade är det troligt att de flesta flyttar sina elbilar till de vanliga parkeringsplatserna. På så sätt blir laddplatserna tillgängliga för fler, säger David Svensson, chef för lokal- och serviceavdelningen vid Linnéuniversitetet.

De studenter som bor på campus och vill ha sina bilar parkerade nattetid får kontakta sitt bostadsbolag för att hyra plats på boendeparkeringar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons