GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Hon är Årets lärare i Kronoberg

     Växjö • Publicerad torsdag 21:00
     Foto: Anna Karolina Persson

     Årets lärare i Kronobergs län heter Emelie Gustavsson Tellman. Alvestabon undervisar i svenska och svenska som andraspråk i flera klasser på Elin Wägnerskolan i Växjö.

     Priset delas ut av Lärargalan, där elever får skicka in nomineringar på lärare som de tycker gör ett bra jobb. Nomineringarna analyseras av en jury som kvalitetssäkrar de nominerade lärarna innan de utser vinnarna i varje kommun och län.

     – Det är alltid roligt att bli uppmärksammad för det man gör. Oftast får man till sig att ”du är så hård, det är så tråkigt, måste vi göra det här?”. De gångerna eleverna säger ”det här var kul, det här har du lärt mig, nu fattar jag” är värdefull feedback. Men jag hade blivit minst lika glad att de sa det efter en vanlig lektion än att de hade behövt skicka in det till en gala, säger hon till Smålandsposten.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.