Annons
Växjö

Hon är Årets lärare i Kronoberg

Växjö • Publicerad 12 oktober 2022
Ingrid Johansson, mångårig lärare på Ingelstadgymnasiet, är Årets lärare i Kronobergs län 2022.
Ingrid Johansson, mångårig lärare på Ingelstadgymnasiet, är Årets lärare i Kronobergs län 2022.Foto: Pressbild

Varje år delas utmärkelsen Årets lärare ut i Kronobergs län. Årets lärare är Ingrid Johansson som undervisar i djurkurser och kemi vid Ingelstadgymnasiet.

– Jag blev väldigt överraskad och glad. Jag hade ingen aning om att jag hade blivit nominerad och är väldigt ödmjuk för utmärkelsen, säger Ingrid Johansson som har arbetat på Ingelstadgymnasiet i 34 år.

Annons

Priset delas ut av Lärargalan, där elever får skicka in nomineringar på lärare som de tycker gör ett bra jobb. Nomineringarna analyseras av en jury som kvalitetssäkrar de nominerade lärarna innan de utser vinnarna i varje kommun och län. I år skickades över 45 000 nomineringar in från elever från hela landet.

En av Ingrid Johanssons elever från Naturbruksprogrammet profil naturvetenskap skickade in motiveringen: ”Oerhört duktig och kunnig lärare som gör allt i sin makt för att stötta hennes elever. Hon är en härlig individ som alltid ger klassen ett leende på läpparna, och som gör utbildning roligt. Ingrid är den lärare som gjort gymnasietiden till den mest lärorika tiden i mitt liv. Allt från kemisk jämvikt till hur man avlar fram fina tjurar, jag känner ingen annan som har så bred och djup kunskap som hon. Tack för allt Ingrid, och tack för att du inspirerat mig!”

2021 blev Emelie Gustavsson Tellman, som undervisar i svenska och svenska som andraspråk i flera klasser på Elin Wägnerskolan i Växjö, årets lärare i Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons