Annons
Växjö

Hon blir ny chef i Växjö kommun – får ny tjänst

Växjö • Publicerad 20 oktober 2023
Ann-Sofi Persson blir ny hållbarhetschef på Växjö kommun.
Ann-Sofi Persson blir ny hållbarhetschef på Växjö kommun.Foto: Pressbild

I våras meddelade Anna Pallinder att hon lämnar rollen som utvecklingschef med tillägget hållbarhetschef i Växjö kommun. Nu står det klart att Ann-Sofi Persson, som idag är avdelningschef för hållbarhet och affärsutveckling på Södra Smålands avfall och miljö (SSAM), blir ny hållbarhetschef i Växjö kommun.

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på hållbarhets- och utvecklingsavdelningen bidra till en fortsatt utveckling inom området. Det som lockar med tjänsten är just det att Växjö redan är erkänt bra i frågorna men inte nöjer sig där utan vill bli ännu bättre, säger Ann-Sofi Persson.

Annons

Ann-Sofi Persson har varit på SSAM sedan februari 2022 och haft flera chefsuppdrag. Hon har även varit förvaltningschef på Ljungby kommun.

– Vi har sedan länge jobbat med hållbarhetsfrågor och är en bra bit på vägen i det arbetet, men vi behöver fortsätta göra mer för att nå våra uppsatta mål för Hållbara Växjö 2030, säger Catharina Rydberg Lilja, kommunchef.

Tjänsten som hållbarhetschef är ny och kommer att vara direkt underställd kommunchefen. Ann-Sofi Persson kommer också att ingå i koncernledningen.

– Tjänsten som hållbarhetschef är en helt ny tjänst som fanns med i budgeten för att fortsätta driva hållbarhetsutvecklingen framåt. Vi ser fram emot förstärkningen vi får genom att ha Ann-Sofi på plats, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons