Annons
Växjö

Hon blir ny polischef i Växjö

Växjö/Ljungby • Publicerad 11 juni 2023
Kronoberg har fått två nya lokalpolisområdeschefer.
Kronoberg har fått två nya lokalpolisområdeschefer.Foto: ADAM WRAFTER

Under våren lämnade lokalpolisområdescheferna i Växjö och Ljungby, Jonas Eek respektive Roger Olsson, sina tjänster för motsvarande jobb på andra orter. Nu har deras efterträdare utsetts och presenterats.

Anna Lindell blir ny chef för lokalpolisområde Växjö. Hon kommer närmast från den regionala utredningsenheten där hon bland annat har arbetat som gruppchef på specialstraffrätt och varit ställföreträdande sektionschef på utredningssektionen. Tidigare har hon varit tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Kalmar Kronoberg.

Annons

Niklas Wilsson som tidigare har jobbat i polisområde nordvästra Skåne och närmaste kommer från arbetet som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Laholms kommun blir chef i lokalpolisområde Ljungby. Han och Anna Lindell tillträder sina nya tjänster den 1 september.

Jonas Eek var lokalpolisområdeschef i Växjö från det att den nya polisorganisationen sjösattes 2015 till den sista mars i år. Han är nu lokalpolisområdeschef i Kristianstad. Jonas Eek har arbetat som polis i Kronobergs län sedan 1992 och varit polisassistent i Älmhult, områdespolis på Araby/Dalbo, ingripandepolis, chefsvikariat på ingripandeverksamheten och lärare på polisutbildningen i Växjö.

Efter två och ett halvt år lämnade Roger Olsson sin tjänst som chef för Ljungby lokalpolisområde i våras. Han är ny lokalpolisområdeschef i Östra Skaraborg och blir chef för ett större område än i Ljungby.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons