Annons
Växjö

Hon blir ny sjukhuschef i Region Kronoberg

Region Kronoberg har hittat sin nya sjukhuschef. Hon heter Susanne Magnusson och kommer närmast från Region Dalarna.
Kronoberg • Publicerad 3 juli 2024
55-åriga Susanne Magnusson bor i Vejbystrand och veckopendlar till Dalarna i dag.
55-åriga Susanne Magnusson bor i Vejbystrand och veckopendlar till Dalarna i dag.Foto: Region Dalarna

I Dalarna har Susanne Magnusson varit divisionschef för området medicin på fyra sjukhus i Falun, Mora, Avesta och Ludvika. I grunden är hon sjuksköterska och det har sedan kompletterats med flera olika ledarskapsutbildningar.

– Jag tror att om vi ska klara vårdens framtid behöver vi jobba tillsammans – både inom sjukhusvården men också med andra, framför allt primärvården och kommunerna. Därför vill jag bidra till att utveckla inte bara sjukhusvården, utan hela hälso- och sjukvården. Vi behöver hjälpas åt i en större kontext, säger Susanne Magnusson i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi behöver tänka nytt och annorlunda, och utmana invanda mönster. Det är en drivkraft för mig att få vara en del av det. Men det måste göras i samverkan med medarbetare och chefer. Jag tror generellt på att involvera andra i mitt ledarskap, och att leda med tillit.

Susanne Magnusson bor i Skåne. Hon är gift och har vuxna barn och en katt. På fritiden gillar hon att spela golf och att resa.

– Vi har gjort en del långväga resor genom åren, och jag tycker det är spännande med olika kulturer. Jag är en social person som gillar att umgås med mina vänner. Och så uppskattar jag att vara ute och vandra, det är ett sätt att koppla av och hämta kraft.

– Jag ser mycket fram emot att få komma till Kronoberg, och tror och hoppas att jag kan bidra till något bra med mina erfarenheter.

Den nya sjukhuschefen ersätter Florence Eddyson Hägg som går i pension. Fram till att Susanne Magnusson börjar den 1 oktober är Thomas Aronsson tillförordnad sjukhuschef. Regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Ewa Ekman är mycket nöjd med rekryteringen.

– Susanne är en erfaren och driven chef, med ett stort engagemang och en stark vilja att utveckla och förbättra vården. En viktig aspekt är också hennes förmåga att se helheten; att vi behöver jobba över organisationsgränserna, säger Ewa Ekman.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons