Annons
Växjö

Hon blir ny vd för Växjö DFF

Växjö • Publicerad 17 april 2023
Åsa Malmström vd för Växjö DFF AB.
Åsa Malmström vd för Växjö DFF AB.Foto: LENA GUNNARSSON

Växjö DFFs tidigare vd Karl Jansson valdes nyligen till ordförande i föreninge. Nu står det klart vem som tar över som efterträder honom som vd. Det blir Åsa Malmström, som kommer från 35 år som säljare/marknadsförare.

– Jag kommer att ha stort fokus på försäljning utöver de uppgifter som traditionellt ligger i vd-rollen. Tanken är att jag ska veckopendla till Växjö eftersom jag och min man Mattias bor i skånska Vik, säger Åsa Malmström till Smålandsposten.

Annons

Åsa Malmström har tidigare arbetat inom Växjö Lakers organisation. Där var det företagsförsäljning och nätverkande som gällde.

– Växjö DFF blir ett annorlunda arbete. Fotboll istället för ishockey. Damidrott istället för herridrott. Utomhusidrott istället för inomhusidrott. Jag drivs av att tjejer ska ha samma förutsättningar som killar. Dessutom är Växjö DFF på en framtidsresa som jag ser fram emot att få vara en del av, säger Åsa Malmström.

Ett område med förbättringspotential som hon redan identifierat är publiksiffrorna. Hemmapremiären mot BK Häcken i början av april lockade 246 åskådare.

– Det borde vara 800–1 000 personer på våra hemmamatcher. Frågan är hur når vi dit? Jag tror att våra A-lagsspelare i egenskap av förebilder kan intressera flickspelare, och deras föräldrar, för matcherna. Sedan måste vi synas mer i sociala medier och traditionella medier, säger Åsa Malmström

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons