Annons
Växjö

Hon blir ny vd för Vidingehem: ”Ett samhällsviktigt och fint uppdrag”

Växjö kommun har nu utsett Vidingehems nya vd. Det blir Carina Herbertsson som har jobbat inom de kommunala bostadsbolagen i omkring 30 år.
Växjö • Publicerad 18 oktober 2023
Carina Herbertsson är ny vd på Vidingehem.
Carina Herbertsson är ny vd på Vidingehem.Foto: Pressbild

Den 1 februari 2022 anställdes Catharina Rydberg Lilja som ny vd för Vidingehem och Växjöbostäder som sedan årsskiftet blivit ett bolag under namnet Vidingehem. Men när det nya styret sparkade Monica Skagne som kommunchef i våras utsågs Catharina Rydberg Lilja till ny på posten.

Nu har hennes efterträdare som vd för det kommunala bostadsbolaget Vidingehem utsetts. Det blir Carina Herbertsson som har varit tillförordnad vd sedan februari 2023.

Annons

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta och härliga medarbetare få arbeta med ett så samhällsviktigt och fint uppdrag som vd för Vidingehem, säger Carina Herbertsson.

Hon har jobbat inom de kommunala bostadsbolagen i omkring 30 år och bland annat varit fastighetschef och affärs- och projektutvecklingschef. Från och med den 1 november blir hon vd för Vidingehem permanent.

– Jag är glad över att få fortsätta jobba tillsammans med Carina. Hon har den kunskap och erfarenhet som krävs för att ta bolaget vidare. Vidingehem har en viktig roll i Växjös hållbara utveckling, säger kommunchefen Catharina Rydberg Lilja.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons