Annons
Växjö

Hon blir ny vd och koncernchef för Balco

Växjö • Publicerad 9 december 2022
Camilla Ekdahl blir vd och koncernchef för Balco Group.
Camilla Ekdahl blir vd och koncernchef för Balco Group.Foto: Jonas Ljungdahl

I somras meddelade Kenneth Lundahl att han avgår som vd och koncernchef för börsbolaget Balco. Sedan dess har Camilla Ekdahl, som har varit COO och vd för Balco AB, varit tillförordnad koncernchef.

Nu står det klart att hon har utsetts till vd och koncernchef för Balco Group AB permanent.

Annons

– Jag är väldigt glad och stolt över förtroendet. Balco Group är ett mycket spännande och intressant bolag som hela tiden ligger i framkanten när det gäller att hitta innovativa lösningar och hjälpa kunderna till en bättre boendemiljö. Jag ser fram emot att tillsammans med vår kunniga ledningsgrupp och personal få möjligheten att fortsätta att utveckla bolaget och sjösätta våra planer, säger Camilla Ekdahl.

Kenneth Lundahl lämnade bolaget efter nio år som vd och koncernchef. Koncernen är noterade på Stockholmsbörsen och har en omsättning på runt 1,2 miljarder kronor. Balco har i rekryteringsprocessen av ny vd och koncernchef haft många kvalificerade kandidater, både externa och interna. Valet föll till slut på Camilla Ekdahl.

– Styrelsen är övertygad om att hon är rätt person att fortsätta genomförandet av Balcos strategi till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling. Hennes kunskap om verksamheterna i kombination med hennes mycket uppskattade förmåga att på ett engagerat sätt leda och skapa team gör att hon är helt rätt för tjänsten, säger Ingalill Berglund, styrelseordförande i Balco Group.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons