Annons
Växjö

Hon blir ny vd och koncernchef för börsbolaget

Växjö • Publicerad 17 mars 2023
Susanna Hilleskog, Lammhults Design Group
Susanna Hilleskog, Lammhults Design GroupFoto: Lammhults Design Group

Daniel Tell lämnar rollen som vd och koncernchef för Lammhults Design Group efter två år. Han efterträds av Susanna Hilleskog som är styrelseledamot i Lammhults Design Group sedan 2019 och senast kommer från tjänsten som vd för Trelleborg Wheel Systems Nordic AB.

– Jag har som styrelseledamot sett vilka möjligheter denna fantastiska koncern har. Jag tar med ödmjukhet och tillförsikt mig an uppgiften att tillsammans med Lammhults Design Groups övriga organisation se till att bolaget får en framtida lönsam tillväxt, säger Susanna Hilleskog.

Annons

Daniel Tell har varit anställd på Lammhults Design Group sedan 2019 och vd och koncernchef sedan april 2021. Han kommer att fortsätta som extern rådgivare till koncernen efter att anställningen har upphört.

– Jag och styrelsen har under en längre tid fört diskussioner om koncernens framtid och vi har nu gemensamt kommit fram till att det är dags för nästa steg i verksamhetens utveckling. Jag är mycket nöjd med de förändringar vi har genomfört de senaste åren. Nu ser jag fram emot att lämna över ledarskapet till Susanna Hilleskog, som med sitt stora engagemang och långa erfarenhet kommer fortsätta driva koncernens utveckling mot nya framgångar, säger Daniel Tell.

Susanna Hilleskog tillträder posten snarast, senast under oktober månad 2023.

Börsnoterade Lammhults Design Group omsatte i fjol 937 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 41 miljoner kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons