Annons
Växjö

Hon blir Roger O Nilssons ersättare i Region Kronoberg

Roger O Nilsson fick sparken som hälso- och sjukvårdsdirektör.
Nu anställs Jessika Andersén som ersättare och tillförordnad direktör.
– Vi är glada att hon valt att tacka ja, säger Ida Eriksson (M).
Växjö • Publicerad 20 augusti 2023
Jessika Andersén kliver in ny tillfällig hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg.
Jessika Andersén kliver in ny tillfällig hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg.Foto: Region Kronoberg

Jessika Andersén lämnar tillfälligt sin ordinarie tjänst som programchef för nya vårdbyggnader i Region Kronoberg. Hon kliver istället in som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör fram tills att en ny hälso- och sjukvårdsdirektör är rekryterad och på plats.

– Jessika har en stor erfarenhet av vården, hon är sjuksköterska i grunden och kan mycket utav våra delar i vår organisation. Hon är driftig, stark lagspelare och det är också viktigt när vi vill bygga en organisation som präglas av ett lagspel, säger Ida Eriksson (M) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

Hur länge sitter den tillförordnade direktören på plats?

– Tills att vi har en ordinarie på plats. Processen för att tillsätta en ny hälso- och sjukvårdsdirektör kommer påbörjas nu under hösten.

Efter en längre tids kritik mot regionledningen fick tidigare hälso- och sjukvårdsdirektören Roger O Nilsson sparken i maj månad. Anledningen var att han och Region Kronoberg hade olika syn på hur hälso- och sjukvården ska ledas och styras.

Enligt en överenskommelse fick han med sig 15 månadslöner, vilket motsvarar två miljoner kronor. Samt en pensionsavsättning på en halv miljon kronor.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons