Annons
Växjö

Hon blir (S) Kronobergs kandidat till Europaparlamentet

Växjö • Publicerad 30 augusti 2023
Tajma Šišić (S).
Tajma Šišić (S).Foto: Josefine Stenersen Nilsson

9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Nu pågår en nomineringsprocess hos partierna och Socialdemokraterna kommer att slutföra sin nationella lista under hösten.

Nu står det klart S i Kronoberg nominerar Tajma Šišić som sin representant representant.

Annons

– Jag är glad och hedrad över att bli nominerad till listan för Europaparlamentet. Det gör mig stolt att Socialdemokraterna i Kronoberg vill satsa på unga kvinnor. Internationella frågor som berör jämlikhet, fred och rättvisa har alltid stått mig nära hjärtat, säger Tajma Šišić i ett pressmeddelande.

Tajma Šišić menar att Samarbete och solidaritet i Europa är viktigare än på länge.

– Inte minst med tanke på oron i vår omvärld och det krig som sker i Europa. Sverige måste vara med och påverka detta arbete och det gör vi bäst genom EU. Europeiskt samarbete är avgörande, samtidigt är det viktigt att vissa nationella angelägenheter förblir enbart nationella. Det är orimligt att EU har stor inverkan på till exempel svensk bostadsmarknad. Sverige måste driva politik i EU som främjar våra intressen och det arbetet vill jag vara en del av, säger hon i pressmeddelandet.

Sverige har i dag 21 platser i Europaparlamentet. Av dessa har Socialdemokraterna sedan 2019 fem parlamentsledamöter.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons