GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hon blir vd för Växjös nya bostadsbolag

Växjö • Publicerad fredag 20:00
Catharina Rydberg Lilja tillträder som vd för det nya bostadsbolaget Vidingehem.
Catharina Rydberg Lilja tillträder som vd för det nya bostadsbolaget Vidingehem.Foto: ANDERS ANDERSSON ANDERS@FOTOGRAFHALMSTAD.SE

De kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem blir ett. Nu har en vd för bolaget tillkännagetts. Hon heter Catharina Rydberg Lilja.

– Fantastiskt roligt, ett oerhört spännande uppdrag. Jag är både glad och ödmjuk inför det, säger hon till Smålandsposten.

Catharina Rydberg Lilja tar vid den 1 februari och blir inledningsvis vd för både Vidingehem och Växjöbostäder. Så småningom ska de två bostadsbolagen sammanflätas i ett. Det nya bolaget som kommer att heta Vidingehem börjar sin verksamhet i januari 2023. Då kommer även en ny styrelse vara på plats.

Catharina Rydberg Lilja har sin bakgrund i flera kommunala bolag och verksamheter, men kommer närmast från konsultföretaget Public Partner, enligt ett pressmeddelande från Växjö kommun.

I samband med Catharina Rydberg Liljas intåg lämnar även nuvarande vd:n för Växjöbostäder Maria Säterdal sin post.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.