Annons

Hon får nytt toppjobb på Södra: ”Jag vill bidra till att få ihop helheten”

Växjö • Publicerad 11 december 2023
Jessica Nordin, hållbarhetschef på Södra
Jessica Nordin, hållbarhetschef på SödraFoto: Pressbild

Södra har utsett en ny hållbarhetschef som får ansvar att leda och utveckla Södras totala hållbarhetsarbete framåt. Det är Jessica Nordin som närmast kommer från rollen som miljöchef på Södra Skog med ansvar att driva och utveckla Södras naturvårds- och hänsynsarbete

– Jag ser fram emot att jobba med den bredd det innebär att vara hållbarhetschef. Södra är en organisation som skapar stor samhällsnytta och som med grunden i familjeskogsbruket bidrar med lösningar till många av vår tids stora miljöutmaningar. Vi har satt ambitiösa och utmanande mål där jag vill bidra till att få ihop helheten inom Södra och realisera våra höga ambitioner, säger Jessica Nordin, hållbarhetschef på Södra.

Annons

Stort fokus kommer att ligga på att stärka arbetet och kunskapen kring biologisk mångfald och hållbart skogsbruk som beskrivs som viktiga framtidsfrågor för Södra.

Jessica Nordin har tidigare varit klimat- och markanvändningsstrateg på Sveaskog och sakkunnig i frågor rörande skogens klimatnytta och hållbart skogsbruk. Hon har också lett ett flertal projekt som rör utvecklandet av marknader för ekosystemtjänster.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons