Annons
Växjö

Hon får Växjö Prides hederspris

Växjö • Publicerad 11 maj 2024
Aslı Ceren Aslan
Aslı Ceren AslanFoto: Privat

I fjol, i samband med Växjö Prides tioårsjubileum, instiftades ett hederspris till minne av Charlie Ånfors Sten, som var en del av Växjö Pride i många år. Genom hederspriset vill Växjö Pride uppmärksamma organisationer, företag, föreningar och andra som arbetar uthålligt och långsiktigt med HBTQI-frågorna året om.

Årets mottagare av hederspriset är fristadsförfattaren Aslı Ceren Aslan som har arbetat som chefredaktör för en tidning som främst fokuserar på mänskliga rättigheter och HBTQI-frågor i Turkiet och hon satt i fängelse i ett par år på grund av sitt journalistiska arbete. Idag lever och verka hon i Växjö och med hederspriset vill Växjö Pride uppmärksamma hennes mångåriga kamp för HBTQI-personer.

Annons

Den första pristagaren förra året blev Bergendahlska gårdens verksamhet HBTQ+-café som enligt motiveringen ”bidrar varje dag, året om med att skapa förutsättningar och ge möjligheter till barn och unga att växa upp och vara precis så fantastiska som de vill vara”. Verksamheten finns nu på skolan Teleborg Centrum och går under namnet Lava där ungdomar mellan 13 till 19 år som identifierar sig som homo, bi, trans eller queer kan träffas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons