Annons
Växjö

Hon föreslås bli Växjös nya kommunchef

Catharina Rydberg Lilja är tillförordnad kommunchef i Växjö kommun sedan Monica Skagne fått sparken av det rödgröna styret. Nu föreslås Rydberg Lilja få tjänsten permanent.
Växjö • Publicerad 3 maj 2023
Catharina Rydberg Lilja.
Catharina Rydberg Lilja.Foto: Växjö kommun

I början av februari meddelade Växjö kommun att Monica Skagne skulle lämna sin tjänst som kommunchef i Växjö kommun efter åtta år.

– Politiken har uttalat en nystart för Växjö kommun och i det arbetet behöver vi även ett nytt ledarskap på högsta tjänstemannanivå, sa Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, i ett uttalande då.

Annons

Sedan dess har kommunen haft en rekryteringsprocess för att hitta Skagnes efterträdare och under tiden har Catharina Rydberg Lilja varit tillförordnad kommunchef. Nu föreslås hon bli kommunchef permanent.

– Kommunstyrelsen kommer att ha ett extrainsatt möte den 16 maj. Det är slutligen kommunstyrelsen som fattar beslut om Catharina ska erbjudas tjänsten som kommunchef. Innan sammanträdet med kommunstyrelsen kommer fackliga förhandlingar att genomföras, säger Malin Lauber (S).

Catharina Rydberg Lilja anställdes som vd för Vidingehem i början av förra året. Hon har tidigare varit vd i Halmstads motsvarighet till Vidingehem, HFAB, och haft flera chefsuppdrag inom den kommunala sektorn, bland annat som biträdande kommunchef i Halmstads kommun och som samhällsbyggnadschef i Falkenbergs kommun.

Catharina Rydberg Lilja skrev i sitt cv när hon sökt kommunchefsjobbet att hon var en engagerad, drivande, kommunikativ och strategisk person.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons